Цукор можна замінювати фруктозою в будь-яких видах випічки та десертах.. Оскільки фруктоза солодша за цукор в 1,7 разів, то її потрібно використовувати в меншій кількості. На якість десертів така заміна не вплине.
Фруктоза корисна для організму, тому що не викликає підвищення рівня глюкози та інсуліну в крові Фруктоза дійсно не призводить до підвищеного вироблення інсуліну, але при цьому вона значно підвищує рівень тригліцеридів у крові, більший, ніж при вживанні такої ж кількості цукру.
Фруктозою нерідко замінюють цукор при приготуванні десертів та у випічці, причому не тільки в домашній кухні, а й при промисловому виробництві. Скільки класти при цьому речовини в тісто, залежить від пропорцій рецепту, головне правило – її потрібно вдвічі менше, ніж звичайного цукру.
Чим замінити цукор у випічці?
- Цукрова пудра Тут все просто і очевидно, оскільки цукрова пудра — та сама цукорале перетертий до стану порошку. …
- Мед Одна з найпопулярніших замін цукру – Мед. …
- «Аптечний» цукор …
- Кленовий сироп та патока
Oct 31, 2018